Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας

Με ανάρτησή του στο facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για αλλαγές στο σκηνικό του καιρού  από την ερχόμενη Τρίτη.


Όπως αναφέρει: "Από την ερχόμενη εβδομάδα όλα θα αλλάξουν. Αίτιο θα είναι η «γέννηση» ενός βαρομετρικού χαμηλού στην βόρεια Ιταλία όπου μέσα στη Δευτέρα θα δώσει βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Το "κυρίως μενού" όμως θα έρθει από την Τρίτη, όπου καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινείται νοτιότερα και θα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας, θα ισχυροποιείται, με αποτέλεσμα οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι γενικευμένες και ισχυρές σε ένταση και διάρκεια.

Από την Τρίτη έως τουλάχιστον και την Πέμπτη το βράδυ, σχεδόν στο σύνολο της χώρας, θα εκδηλώνονται πολύ δυνατές βροχές και καταιγίδες και πιθανότατα και ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση «βίαιων» φαινομένων.
Παράλληλα θα ενισχύονται και οι άνεμοι με αποτέλεσμα την Τετάρτη, για παράδειγμα, οι εντάσεις τους να φτάνουν τα 8-9 μποφόρ σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου.

Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για 2η «γέννηση» ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Κρήτης την Παρασκευή το πρωί, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία να πάρει παραταθεί έως και το πρωί του Σαββάτου, ώσπου το χαμηλό αυτό δηλαδή να απομακρυνθεί και να πλησιάσει την περιοχή της Κύπρου.

Σας ενημερώνω από τώρα ώστε εσείς ειδικά οι αγρότες να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα σας για την καλύτερη προστασία των καλλιεργειών σας. Επίσης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για καθυστερήσεις στις πτήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων ή ακόμη και για απαγορευτικά στα θαλάσσια δρομολόγια λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δώσω από αύριο Κυριακή, ώστε να γνωρίζω ακριβώς τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες της ερχόμενης εβδομάδας.
Στο γράφημα μπορείτε να δείτε ακριβώς την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού αλλά και την πιθανή κίνηση του δεύτερου χαμηλού που θα κινηθεί από την Κρήτη έως και την Κύπρο".


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου