Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αυτές είναι οι τροφές που κόβουν την όρεξη και βοηθάνε στην απώλεια κιλών!

Αυτές είναι οι τροφές που κόβουν την όρεξη και βοηθάνε στην απώλεια κιλών!

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής είναι απαραίτητο για όποιον στοχεύει στην απώλεια κιλών. 



Αν θέλετε να περιορίσετε την όρεξή σας και να πάψετε να υποκύπτετε σε πειρασμούς, απλώς στραφείτε στα φυσικά κατασταλτικά που ακολουθούν.

Αμύγδαλα: Σύμφωνα με έρευνες, τα αμύγδαλα είναι απαραίτητα στο διατροφικό σας πρόγραμμα, εφόσον θέλετε να περιορίσετε την όρεξη και να κρατήσετε το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μαγνήσιο και διάφορα αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζουν αποτελεσματικά τη διαχείριση των κιλών.

Μήλα: Φάτε ένα μήλο ώστε να νιώσετε χορτάτοι για αρκετή ώρα. Τα μήλα έχει αποδειχθεί πως μειώνουν το αίσθημα της πείνας, ενώ λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αβοκάντο: Aν και είναι πλούσια σε λιπαρά, δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών και καλίου. Επίσης, περιέχουν ελαϊκό οξύ- ένα από τα μονοακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω των οποίων στέλνει ο εγκέφαλος το μήνυμα πως το στομάχι είναι άδειο.

Ορός γάλακτος: Bοηθά στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ενώ παράλληλα ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αν τον καταναλώσετε 30 λεπτά πριν από το γεύμα, βοηθά στη μείωση της όρεξης, ενώ μειώνει την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνονται.

Νερό: Ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα βοηθά στο να καταναλώσετε λιγότερο φαγητό. Επίσης, αν πιείτε νερό όταν πεινάτε, σίγουρα θα σας κόψει κάπως την όρεξη, καθώς γεμίζει γρήγορα το στομάχι σας.

Μπαχαρικά: Σύμφωνα με έρευνες, ορισμένα βότανα και μπαχαρικά βοηθούν ώστε να διατηρήσετε ένα σωστό σωματικό βάρος, αυξάνοντας τον μεταβολισμό και συρρικνώνοντας τον λιπώδη ιστό. Η κανέλα, ο κουρκουμάς και το πιπέρι καγιέν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Σολoμός: Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λεπτίνη- ένα κατασταλτικό της όρεξης που παράγεται στα λιποκύτταρα και απελευθερώνονται στον εγκέφαλο.

Καφές: H καφεΐνη βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων και ενισχύει τη θερμογένεση μέσω της οποίας καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Πλιγούρι βρώμης: Ξεκινήστε τη μέρα σας με πλιγούρι βρώμης, αφού καταστέλλει την όρεξη, καθώς περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες και β-γλυκάνες.

Μέντα: Πιείτε ένα τσάι μέντας ή κάψτε στη φωτιά λίγη μέντα προκειμένου να περιορίσετε την όρεξή σας. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που εισπνέουν το άρωμα της μέντας κάθε δύο ώρες νιώθουν λιγότερο πεινασμένοι και καταναλώνουν μικρότερες μερίδες.

Μηλόξυδο: Δημιουργεί αίσθημα πληρότητας για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα βοηθά στη χώνεψη και μειώνει τον χρόνο που το λίπος παραμένει στο πεπτικό σύστημα.




Πηγή: govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου