Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική...

και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία από αργά το απόγευμα.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά,

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και βελτίωση στη Θράκη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μετά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το μεσημέρι. Στα νότια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Δευτέρα αναμένονται στα κεντρικά και νότια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου