Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το βράδυ...



τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, που μετά το μεσημέρι θα είναι αυξημένη, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσει συννεφιά και το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, ενώ νωρίς το πρωί στην Εύβοια είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμoύς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου