Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Από τη μπίρα της Λεωφόρου... ο ΠΑΟ ήπιε «σαμπάνια» στην Τούμπα

Από τη μπίρα της Λεωφόρου... ο ΠΑΟ ήπιε «σαμπάνια» στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός «καταδίκασε» τον ΠΑΟΚ σε... υποβιβασμό στο Europa League, δίνοντας την πρώτη θέση των πλέι οφ και κατ΄ επέκταση...



 το εισιτήριο για τον γ΄ προκριματικό του Champions League στην ΑΕΚ. Οι ελλιπέστατοι «πράσινοι» νίκησαν τη μακεδονική ομάδα στην Τούμπα με 3-2 (28΄ Κλωναρίδης, 79΄ Λουντ, 90΄+3 Μολίνς - 20΄ Μπίσεσβαρ, 68΄ Ενρίκε), την ώρα που η ΑΕΚ περνούσε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη με 2-1 επί του Πανιωνίου, κι έκλεισαν εμφατικά την εφετινή περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ που είχε φτάσει "στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε", είχε ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι έστω και με αυτήν την μετριότατη απόδοση που ήταν αποτέλεσμα και των πολλών απουσιών, εκτός από την κούραση. Ομως ο ΠΑΟ έπαιξε πιο έξυπνα και πρακτικά και αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Μόλις στο 3' ο Μπρκιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά με δεύτερη προσπάθεια την πρόλαβε πριν αυτή περάσει την γραμμή τέρματος…

Ο ΠΑΟ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 13΄ από κόρνερ, ο Μόλινς έπιασε τη δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρκιτς.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να βγει στην επίθεση και το έκανε σωστά. Στο 20' ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με έναν κεραυνό από 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στην γωνία του Βλαχοδήμου, παγώνοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων που ως τότε είχαν τον έλεγχο των κινήσεων στο γήπεδο.

Ομως ο ΠΑΟ δεν κάμφθηκε από το γκολ αυτό και σύντομα στο 27' από μπροστινή μπαλιά του Ρέϊς στον Κλωναρίδη έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, όταν ξέφυγε από τον έλεγχο του Πούγγουρα, και με δυνατό βολέ, "κεραυνοβόλησε" τον Μπρκιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ως την λήξη του ημιχρόνου παίχτηκε ποδόσφαιρο με ελάχιστες καλές φάσεις αλλά πολύ πάθος και πολλές δυνατές μονομαχίες. Η καλύτερη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟ που στο 45' πλησίασε στο δεύτερο γκολ μετά από λάθος του Μπρκιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα μετά από πάσα του Ουάρντα και ο Μολίνς πλάσαρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Με το 1-1 έληξε το πρώτο ημίχρονο και ανοιχτούς λογαριασμούς για τους δυο αντιπάλους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι και πήρε πρωτοβουλίες που έφεραν την μπάλα συχνά στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Στο 56' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Ο Ουάρντα με ωραία κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Ενρίκε σε θέση βολής στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου και το 1-1 παρέμεινε.

Ο ΠΑΟΚ τρία λεπτά αργότερα γίνεται πάλι απειλητικός με τον Κίτσιου. Ο πλάγιος αμυντικός του Δικεφάλου όμως δεν κατάφερε να αποφύγει τον Βλαχοδήμο και μάλιστα εισέπραξε και κίτρινη κάρτα για την σύγκρουσή του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε όμως στο 67' από τραγικό λάθος του Κουτρουμπή. Ο αμυντικός του ΠΑΟ, δεν έπέστρεψε σωστά την μπάλα στον τερματοφύλακα του Βλαχοδήμο, ο Πέδρο Ενρίκε "διάβασε" το λάθος του αντιπάλου του, έτρεξε και "έκλεψε" την μπάλα και αφού εξουδετέρωσε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ, πλάσαρε στην άδεια εστία για να "γράψει" το 2-1.

Ομως το παιχνίδι είχε συνέχεια. Ο ΠΑΟ δεν ήταν πρόθυμος να παραδώσει το πνεύμα του και στο 79' ο Λουντ ισοφάρισε με ένα "τυφλό" σουτ μέσα από την περιοχή σε ένα κόρνερ με πλήθος παικτών στην περιοχή του Μπρκιτς και πρώτη κεφαλιά του Κουτρουμπή.

Ο ΠΑΟΚ εξαντλημένος αγωνιστικά προσπάθησε στο τέλος με σπασμωδικές ενέργειες να φθάσει στο τρίτο γκολ και στο 89' κεφαλιά του Κουλούρη έφυγε ελάχιστα άουτ. Ομως ο ΠΑΟ δεν είπε την τελευταία του λέξη. Στο 3' των καθυστερήσεων σε μια ταχύτατη από τα δεξιά επίθεση και σέντρα του Κλωναρίδη, ο Μολίνς από την άλλη πλευρά του γηπέδου, με ωραία κεφαλιά ψαράκι παραβίασε την εστία του Μπρκιτς και ανέτρεψε πλήρως το παιχνίδι γράφοντας το 2-3 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος: (Αθηνών)

Κίτρινες: Κίτσιου, Σάκχοφ, Ενρίκε, Κάνιας, Μολίνς, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλης, Μαρινάκης,

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77' Κάνιας), Ουάρντα (88' Χαρίσης) και Πρίγιοβιτς (63' Κουλούρης).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43' Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ρέις (49' Χατζηγιοβάννης), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (89' Πίσπας), Μόλινς, Κλωναρίδης.

* Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Πέλκας και ο Παναγιώτης Γλύκος για το καλύτερο γκολ και για τον MVP της χρονιάς αντίστοιχα.

* * Με την επιτυχια του τέρματος που σημείωσε ο Μπίσεσβαρ, κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας του όπου και αφιέρωσε το γκολ στον συμπαίκτη του Δημήτρη Χατζηϊσαϊα, του οποίου ο πατέρας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου