Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Σε ποιες περιοχές μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από το Ελληνικό

Σε ποιες περιοχές μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από το Ελληνικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση των χώρων και των κτηρίων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από πρόσφυγες και μετανάστες. 



Ειδικότερα, ξεκίνησε στις 06:30 το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης από πρόσφυγες και μετανάστες των τριών δομών φιλοξενίας του Ελληνικού.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές, ενώ έχουν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο. Εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες και η επιβίβαση αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι οικογένειες που διαμένουν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα) θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου), ενώ τα μεμονωμένα άτομα (περίπου 150) θα μοιραστούν σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα) αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, περίπου το 10% δεν έχουν εκφράσει τη βούληση να φύγουν, ενώ για όσους αντιδράσουν στη μεταφορά τους θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, διερμηνέων και εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους.





Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου