Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σε "μαύρη λίστα" οι κακοπληρωτές - συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας

Σε "μαύρη λίστα" οι κακοπληρωτές - συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας

Σε "μαύρη λίστα" θα μπαίνουν πλέον οι κακοπληρωτές συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα...



που ενέκρινε τη δημιουργία " μαύρης βίβλου" ασυνεπών πελατών. .

Σκοπός της λίστας ( σ.σ θα ονομάζεται Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης) είναι να εκτιμάται ο ενδεχόμενος πιστωτικός κίνδυνος από τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με βάση την συμπεριφορά τους. Αν δηλαδή είναι κακοπληρωτές, τα ποσά των οφειλών τους, αν αλλάζουν δίκτυα χωρίς προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους κλπ.

Πάντως, σε καμία περίπτωση, υπογραμμίζει η Αρχή, δεν μπορεί το Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφόρησης να λειτουργήσει ως "κόφτης" προκειμένου να αποκλειστεί ο καταναλωτής από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες στην καθημερινότητα του.

Η λίστα θα τηρεί τα δεδομένα των συνδρομητών όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΦΜ ή ΑΔΤ για ημεδαπό συνδρομητή, ΑΦΜ ή αριθμός διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου και χώρα έκδοσης για αλλοδαπό συνδρομητή και θα κατατάσσεται σε κατηγορία οικονομικής συμπεριφοράς.

Στην πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνονται τα δεδομένα ενεργών συνδρομητών που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για χρονικό διάστημα άνω των 90 ημερών και στη δεύτερη ομάδα τα δεδομένα εκείνων που εμφανίζουν ληξιπρόθεσμη οφειλή και έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω της οφειλής αυτής ή έχουν μεταφερθεί σε άλλο δίκτυο χωρίς να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα.

Επίσης το σύστημα αυτό θα παρέχει και συμβουλές στους συνδρομητές για τα προγράμματα που είναι κατάλληλα για αυτούς αλλά και που θα μπορούν να πληρώνουν.




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου