Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Ειδικά πεζοδρόμια για να μην σηκώνουμε τα μάτια από το κινητό

Ειδικά πεζοδρόμια για να μην σηκώνουμε τα μάτια από το κινητό - ΦΩΤΟ

Φαίνεται σαν… τρολάρισμα, ωστόσο είναι πραγματικότητα. Είναι τέτοιος ο εθισμός του σύγχρονου ανθρώπου στα smartphone που πολύ σύντομα... θα περπατάμε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται καν να σηκώσουμε τα μάτια για να δούμε αν μπορούμε να διασχίσουμε τον δρόμο με ασφάλεια.

Πρόκειται για μια λεπτή φωτεινή λωρίδα από φώτα LED που τοποθετείται στο πεζοδρόμιο και, ανάλογα με το χρώμα της (πράσινο ή κόκκινο), δείχνει στον πεζό αν είναι ασφαλές να περάσει απέναντι. Το πρόγραμμα με την ονομασία «+Light Line» υλοποιείται από την ολλανδική εταιρεία HIG Traffic Systems, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

Η ολλανδική πόλη Μποντεγκράβεν ήδη δοκιμάζει ένα νέο σύστημα, που έρχεται να συμπληρώσει τους παραδοσιακούς φωτεινούς σηματοδότες.


Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, «οι άνθρωποι όλο και συχνότερα είναι αφηρημένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια, το WhatsApp και τη μουσική, σε βάρος της προσοχής τους για την κυκλοφορία των οχημάτων».

Εκπρόσωπος της εταιρείας HIG επεσήμανε ότι «η χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων από πεζούς και ποδηλάτες αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Τα τραμ συχνά αναγκάζονται να σταματούν απότομα, επειδή κάποιος κοιτά το κινητό του αντί την κυκλοφορία».

Προς το παρόν, οι φωτεινές λωρίδες έχουν τοποθετηθεί σε πεζοδρόμια κοντά σε σχολεία, αλλά σύντομα θα επεκταθούν και σε άλλα μέρη της ολλανδικής πόλης.

Παρόμοια φωτεινά πεζοδρόμια δοκιμάζονται και στη γερμανική πόλη Αουγκσμπουργκ.


Πηγή: usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SosialMidia