Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ανοίγουν 1.249 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Ανοίγουν 1.249 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Στις 1.249 ανέρχονται οι μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο που είτε έχουν ανακοινωθεί είτε πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.


Πρώτα απ’ όλα, όπως ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή, λόγω των τεχνικών προβλημάτων στην ηλεκτρονική σελίδα του ΑΣΕΠ, πήρε παράταση έως την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η Προκήρυξη 7Κ/2016 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.


Έχουν ανακοινωθεί 413 θέσεις


Παράλληλα η Προκήρυξη 1Κ/2017 για τις 404 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας), λόγω των τεχνικών προβλημάτων στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, δεν ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Επιπλέον, το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, έχει ήδη ανακοινώσει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Ε/2017 Προκήρυξη ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει.


Αναμένονται 836 προσλήψεις έως το καλοκαίρι


Όσον αφορά στις προκηρύξεις που αναμένονται μέσα στο επόμενο εξάμηνο:

-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα υποβληθεί κυρίως στην εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.

-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ.

-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής.

-Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται επίσης αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 137 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών υπαλλήλων στις κεντρικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς Λιμένων.

-Αίτημα για 60 μόνιμες θέσεις αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία έχει υποβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού.

-Υπό επεξεργασία βρίσκεται αίτημα του Μουσείου Ακρόπολης για 12 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.

-Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του ΟΣΕ για την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε ειδικότητες όπως Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.

–Πέντε θέσεις γραφιστών ΤΕ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ζητήσει το Εθνικό Τυπογραφείο.

-Αίτημα για έξι θέσεις έχει υποβάλλει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Πρόκειται για πέντε ΠΕ και μία ΥΕ.

–Δύο θέσεις ΠΕ θέσεις πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης ζητά να εγκριθούν η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία αιτήματα, καθώς περιλαμβάνουν μικρό αριθμό θέσεων, είναι πιθανόν να ενταχθούν σε μία ενιαία Προκήρυξη.





Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου