Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αργολίδα στο πλαίσιο των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων, πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους στην Αργολίδα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017. Οι αγρότες  με τα τρακτέρ  έκλεισαν  την επαρχιακή οδό Κορίνθου Άργους στο ύψος του Μαλαχιά, προκαλώντας κυκλοφοριακό πρόβλημα.  Αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και άλλοι κρατούν στάση αναμονής  ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στις 1.30 το μεσημέρι είναι το ραντεβού των αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και...



 Τροφίμων στην πλατεία Βάθη. Οι παραγωγοί θα κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία και ΙΧ, αλλά όχι με τρακτέρ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα υπάρξουν σειρά ομιλιών με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα. Στην συνέχεια οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

Κάλεσμα στον αθηναϊκό λαό έχουν απευθύνει μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και ήδη έχει ανταποκριθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη της βάρδιας.

Συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη αύριο


Από την πλευρά τους οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο λέγοντας ότι δεν συμμετέχουν σε κομματική εκδήλωση. Όμως, συμφώνησαν τελικά να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι. Η συμφωνία επήλθε μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές, οι αγρότες ζητούσαν αρχικά και την παρουσία του πρωθυπουργού, αφού οι παραγωγοί θα συναντηθούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Φορολογικό και ασφαλιτικό στην ατζέντα


Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών θα συνεδρίασε χθες στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης προκειμένου να ιεραρχήσουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο πάνω στο οποίο θα επιχειρήσουν να κινηθεί η συζήτηση καθώς και να ορίσουν την εικοσαμελή αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη συνάντηση. Πάντως, οι παραγωγοί θα θέσουν ψηλά στην ατζέντα, εκτός από το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής, και το θέμα του καθορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Στις 8 Μαρτίου το συλλαλητήριο των αγροτών της Κρήτης


Εν τω μεταξύ συλλαλητήριο αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο. Σε συνεδρίαση που έγινε μέσα σε φορτισμένο κλίμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου οι παραγωγοί επέμειναν σε δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα τα μέλη της Επιτροπής θα «οργώσουν» τα χωριά της Κρήτης προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες και να προετοιμάσουν την απόβασή τους, όπως την χαρακτηρίζουν, στην Αθήνα.

Στο ΣτΕ κτηνοτρόφοι και αλιείς


Επιπλέον, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κτηνοτρόφων και Αλιέων πρόκειται να καταθέσει έως το τέλος του μήνα προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου. Σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Χρήστο Γκόντια μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει την προσφυγή 50.000 αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου