Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Την Τρίτη στη Θήβα η κηδεία του Ευάγγελου Μπασιάκου

Την Τρίτη στη Θήβα η κηδεία του Ευάγγελου Μπασιάκου

Συλλυπητήρια μηνύματα από Τσίπρα, Μητσοτάκη, Καραμανλή, Γεννηματά, Κουτσούμπα και άλλους - Τριήμερο πένθος στη ΝΔ


Σοκ στον πολιτικό κόσμο και βαρύ πένθος στην Nέα Δημοκρατία και την τοπική κοινωνία της Θήβας προκάλεσε ο αναπάντεχος θάνατος του βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Θήβα και αναμένεται να παραβρεθεί το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του που τον εντόπισε νεκρό μέσα στο γραφείο του καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι ετοιμαζόταν την ίδια ημέρα για ταξίδι στις Βρυξέλλες

Την θέση του στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπληρώσει ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο. Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς. Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».


Συλλυπητήρια του Αλέξη Τσίπρα

«Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες».

Κώστας Καραμανλής: Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη

Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου, εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργόςΚώστας Καραμανλής.«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια.

Επικοινωνία Παυλόπουλου με τη σύζυγο του εκλιπόντα


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μπασιάκου και της εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατό του καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια.


Ποτάμι: Πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια

Για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου ο οποίος πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του» ήταν η ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Συλλυπητήρια ΚΚΕ

«Για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου, το ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.


Συλλυπητήρια Φώφης Γεννηματά

Τη θλίψη της για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου εξέφρασε μέσω Twitter και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Σαμαράς: Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη

«Ο Βαγγέλης Μπασιάκος ήταν ένας έντιμος πολιτικός που διακρίθηκε για το ήθος και την ευπρέπειά του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων σε όλη του τη διαδρομή, προσέφερε και υπέμεινε με αίσθημα ευθύνης. Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο Βαγγέλη μου». Με αυτή την ανακοίνωση αποχαιρέτισε τον συνεργάτη του ο πρώην πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.


Μεϊμαράκης: Υπήρξε σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ακούραστος μαχητής της παράταξης

«Είμαι συγκλονισμένος για την αιφνίδια απώλεια του φίλου και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπήρξε σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ακούραστος μαχητής της παράταξης και αγωνίστηκε με ήθος για το καλό της περιφέρειάς του και της χώρας μας. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αβραμόπουλος: Υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός

Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του φιλου και συναγωνιστή σε ωραίους αγώνες Βαγγέλη Μπασιάκου. Ο Βαγγέλης υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, ο οποίος καθ' όλην τη διάρκεια της δημόσιας διαδρομής του υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγαπημένη του ιδιαιτέρα πατρίδα Βοιωτία με ήθος, ευπρέπεια, ακεραιότητα και προσήλωση στο καθήκον. Αυτές τις ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό της συζύγου του Βίκυς, του γιου Θανάση-Αριστείδη και των οικείων του και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, βαθιά θλίψη και αγάπη.


Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Μπασιάκος


Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν δικηγόρος και βουλευτής. Εκλέγονταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα.

Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Καραμανλής.


Τριήμερο πένθος στη ΝΔ


«Σε ένδειξη σεβασμού για τον αδόκητη απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.




Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου