Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Έξυπνα τρικ για να σας μένουν χρήματα από το σούπερ- μάρκετ

Έξυπνα τρικ για να σας μένουν χρήματα από το σούπερ- μάρκετ

Αν καταλήγετε και εσείς να πετάτε τα τρόφιμα που αγοράζετε, είτε επειδή χάλασαν ή επειδή έληξαν, καταλαβαίνετε πως στην ουσία πετάτε τα χρήματά σας. 



Πως θα καταφέρετε λοιπόν να ψωνίζετε έξυπνα και να κάνετε μεγαλύτερη οικονομία; Ακολουθείστε αυτές τις απλές συμβουλές:

•Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι πιο οικονομικά και πιο εύκολο να τα βρείτε. Επίσης αν έχετε το χρόνο, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τη λαϊκή αγορά, όπου θα τα βρείτε ακόμη πιο φθηνά, ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες.

•Αποφύγετε τα συσκευασμένα και κομμένα φρούτα, όπως και τις έτοιμες σαλάτες. Είναι πολύ πιο ακριβά

•Καλό είναι να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά σε μικρές ποσότητες και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν παρ’ όλα αυτά αγοράσετε περισσότερα απ’ ό,τι χρειάζεστε, σκεφτείτε τρόπους ώστε να τα αξιοποιήσετε, π.χ.:
- στύψτε τα λεμόνια που σας περισσεύουν και καταψύξτε τον χυμό τους σε παγοκυψέλες
- τρίψτε και καταψύξτε τις ντομάτες
- ψιλοκόψτε και καταψύξτε άνηθο, μαϊντανό κ.ά.
- ετοιμάστε σούπα λαχανικών και βάλτε τη στην κατάψυξη

•Μην πετάτε το ψωμί που περισσεύει. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη ημέρα για να φτιάξετε μπιφτέκια

•Οι μεγαλύτερες συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, τυρί, γιαούρτι) έχουν χαμηλότερη τιμή από τις ατομικές. Αν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης, μπορείτε να φτιάξετε μια τυρόπιτα ή ένα ρυζόγαλο.

•Προτιμήστε το λευκό κρέας: είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το μοσχάρι και πιο υγιεινό.

•Τέλος για να μειώσετε την ποσότητα ελαιόλαδου που καταναλώνετε μην το ρίχνετε στο φαγητό απευθείας από το μπουκάλι. Χρησιμοποιείτε ειδικό στόμιο ροής ή δοσομετρητή ή κουτάλι της σούπας, προκειμένου να μετράτε τις ποσότητες.




Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου