Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Έργα τέχνης ή κουτιά γεμάτα καλώδια;



Σε έργα τέχνης φιλοδοξεί να μετατρέψει ο δήμος Αθηναίων, τα υπαίθρια κουτιά με τα καλώδια του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ) του εμπορικού τριγώνου και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση...



 σε καλλιτέχνες να παρέμβουν δημιουργικά στα 26 ΚΑΦΑΟ στην περιοχή, που περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος, Αγίας Ειρήνης και Αθηνάς.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την έμπνευσή τους, έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση athens.trigono@gmail.com, στέλνοντας ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (μέχρι 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (επίσης, μέχρι 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20).




Εξαμελής καλλιτεχνική επιτροπή του δήμου Αθηναίων θα ανακοινώσει την απόφασή της την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ενώ τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, ο δήμος θα τους προμηθεύσει με τα αντίστοιχα υλικά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά αξίας 100 ευρώ, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με στοιχεία του καλλιτέχνη, του έργου κ.λπ., ενώ ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.
Οι καλλιτέχνες 
μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheat pasting, stencil, ζωγραφική, κ.λπ., και υλικά κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και ανθεκτικότητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3235563.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου