Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

«Πράσινο φως» για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πάτρας

«Πράσινο φως» για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πάτρας

Το «πράσινο φως» για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πάτρας έδωσε η αρμόδια επιτροπή, μετά την τελική επιθεώρηση που έκανε στις εγκαταστάσεις...



 στο λιμάνι της πόλης. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, «η Επιτροπή διαπίστωσε την αρτιότητα των εγκαταστάσεων και την πλήρη συμμόρφωσή τους με τις διατάξεις της νομοθεσίας και τους κανονισμούς ασφαλείας».

Επίσης, η επιτροπή συντάσσει ήδη την έκθεσή της, την οποία θα υποβάλλει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση, για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου. Το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι το τρίτο που αδειοδοτείται, μετά από αυτά της Κέρκυρας και των Παξών ικανοποιώντας, σύμφωνα με τον ΟΛΠΑ, τις ελάχιστες προϋποθέσεις δημιουργίας ενός πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.


Όσον αφορά στα οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία του υδατοδρομίου, ο ΟΛΠΑ εκτιμά ότι θα είναι πολλαπλά, καθώς όπως αναφέρει ότι «τα υδροπλάνα, με τις πτήσεις τους, θα προσφέρουν συμπληρωματική, γρήγορη και άνετη, μεταφορική δυνατότητα στους κατοίκους και τους τουρίστες της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων».




Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου