Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Βρείτε δουλειά μέσω του Facebook!

Βρείτε δουλειά μέσω του Facebook!

Το άγχος της συνέντευξης για μια δουλειά είναι συχνά τόσο μεγάλο, που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή της, ειδικά για τους πιο... «κλειστούς» χαρακτήρες.


Ευτυχώς όμως αυτό αλλάζει τώρα, χάρη στο Facebook! Από την Τετάρτη, οι χρήστες του Facebook μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μια θέση εργασίας άμεσα από το κοινωνικό δίκτυο.

Τα Facebook Pages στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν τώρα να ανεβάσουν μια ανακοίνωση θέσεων εργασίας ακριβώς όπως θα έκαναν με μια φωτογραφία. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει μερικά κουμπιά για να κάνει αίτηση για τη δουλειά. Οι αιτούντες εργασία, θα δουν μια λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις στο https://www.facebook.com/jobs, μια νέα καρτέλα του Facebook για την εφαρμογή για κινητά ή online. Μπορείτε να φιλτράρετε τις θέσεις εργασίας με βάση το είδος της επιχείρησης.




Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στην επιφάνεια εργασίας ή το κινητό σας. Ένας χρήστης του Facebook μπορεί να δει μια ανάρτηση για δουλειά στα News Feed του ή να επισκεφτεί μια σελίδα. Ορισμένες πληροφορίες θα είναι ήδη συμπληρωμένες, όπως το όνομά σας, το email και γενικά τα στοιχεία που έχετε ήδη συμπληρώσει στο Facebook.

Στη συνέχεια μπορείτε να συμπληρώσετε ένα πλαίσιο 1000 λέξεων σχετικά με το «Γιατί νομίζετε ότι είστε καλός υποψήφιος για τη θέση». Το τελευταίο μέρος παραθέτει την εμπειρία σας, η οποία μπορεί επίσης να συμπληρωθεί από το προφίλ σας στο Facebook και την εκπαίδευση. Κάθε μία από αυτές τις περιοχές μπορούν να τροποποιηθούν σε περίπτωση λαθών.



Το υπόλοιπο της διαδικασίας, όπως ο προγραμματισμός μιας συνέντευξης και ακόμη και η ίδια η συνέντευξη, μπορεί στη συνέχεια να διεξαχθεί πλήρως μέσω του Facebook Messenger. Στο μέλλον, οι αιτήσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν με συνημμένα πολυμέσα, όπως ένα βιογραφικό και ένα βίντεο.

Η σελίδα jobs στο Facebook ακόμα δεν είναι προσβάσιμη από την Ελλάδα, αλλά όπως όλα τα νέα χαρακτηριστικά, αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σταδιακά και σε άλλες χώρες πέρα από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που είναι ως τώρα.



Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου